Marhuľové žlé

  autor   2955x

Suroviny:

500 g marhúľ
120 g cukru
125 ml vody
20 g škrobovej múčky
3 lyžice bieleho vína
1 lyžica marhuľovice.

Postup:

Marhule umyjeme, osušíme, prepolíme a vyberieme kôstky. Polovice dáme do hlbokej nádoby. Pridáme cukor, vodu a biele víno a všetko varíme 5 minút pri výkone 600 W. Kúsky, ktoré ostali tvrdé, vyberieme a nakrájame na rezance. Ostatné marhule varíme ďalších 5 minút pri výkone 600 W. Uvarené prepasírujeme cez jemné sito. Marhuľové pyré vymiešame so škrobovou múčkou a marhuľovicou. Varíme 2 minúty pri výkone 600 W. Pridáme marhuľové rezance. Krémom naplníme ozdobné poháre a na niekoľko hodín vložíme do chladničky. Podávame vychladené a ozdobené šľahačkou. Tip: Túto lahôdku rovnako dobre pripravíme z rebarbory, sliviek alebo citrusových plodov. Na rebarboru potrebujeme viac cukru, trochu citrónovej šťavy a alkohol vynecháme. Slivky miešame so slivovicou a do citrusových plodov môžme kvapnúť trocha ginu alebo pomarančového likéru.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus