Marinované cukety

  autor   3117x

Suroviny:

4 stredne veľké cukety
1 malá chilli paprička
2 strúčiky cesnaku
100 ml olivového oleja
100 g múky
100 ml octu
100 ml mäsového vývaru
šťava z 2 citrónov
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
trocha cukru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Cukety očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme postáť asi 10 minút. Obalíme múkou a opečieme v rozpálenom olivovom oleji. Dáme do formy. Vo zvyšnom oleji opražíme cesnak, ktorý sme rozotreli so soľou. Prilejeme ocot a mäsový vývar, pridáme nadrobno nakrájanú chilli papričku, ochutíme cukrom a okoreníme mletým čiernym korením. Nalejeme na plátky cukiet a posypeme petržlenovou vňaťou. Zakryjeme a dáme na noc do chladničky. Podávame s čerstvým sendvičom ako studené predjedlo.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus