Marinované sladkokyslé krídla

  autor   2808x

Suroviny:

900 g kuracích krídel
2 lyžice kečupu
2 lyžice sójovej omáčky
50 ml vínneho cukru
100 g hnedého cukru.

Postup:

Konce krídel a odstávajúcu kožu vyrežme a zahodíme. Krídlo v kĺbe prerežme na polovicu a vložíme do štvorcovej misy. Primiešame ocot, sójovú omáčku, kečup, cukor a prelejeme cez krídla. Necháme marinovať aspoň 4 hodiny na chladnom mieste. Dvakrát premiešame, aby bolo mäso obalené celé. Varíme na najvyššom stupni 16 až 19 minút, kým nie je mäso mäkké. V polovici varenia premiestnime mäso zo stredu na kraj a opačne. Podávame s čerstvým bielym pečivom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus