Marinovaný bravčový biftek

  autor   2527x

Suroviny:

4 bravčové bifteky po 250 g
4 strúčiky cesnaku
1 čili paprička
250 ml olivového oleja
1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry
pol zväzku bazalky
pol zväzku oregana
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
1 čajová lyžička čierneho korenia pomletého nahrubo
lyžica soli.

Postup:

Bifteky umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Olej rozpálime v hrnci, pridáme nasekanú čili papričku, cesnak rozotretý so soľou, citrónovú kôru, nasekané bylinky, mletú červenú papriku a čierne korenie. Hneď odstavíme z ohňa a olej necháme vychladnúť. Bifteky dáme do vhodnej nádoby a zalejeme olejom. Marinujeme na chladnom mieste alebo v chladničke minimálne 2 dni. Potom vyberieme a opečieme na panvici alebo grile. Podávame s cestovinami alebo hranolkami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus