Marinovaný králik

  autor   4631x

Suroviny:

1 králik
300 ml bieleho vína
2 strúčiky cesnaku
200 ml oleja
100 ml mäsového vývaru
100 ml vínneho octu
1 vetvička rozmarínu
na hrot noža mletého čierneho korenia
pol čajovej lyžičky soli.

Postup:

Králika umyjeme, osušíme a rozdelíme na porcie, ktoré namočíme na asi 12 hodín do marinády pripravenej z rozotretého cesnaku, vetvičky rozmarínu, octu a oleja, pričom kúsky mäsa občas obrátime. Potom jednotlivé porcie králika opečieme v rozpálenom oleji zo všetkých strán dohneda. Osolíme, okoreníme, prilejeme víno, zakryjeme a dusíme na miernom ohni asi 45 minút (podľa veľkosti porcií). Počas dusenia prilievame podľa potreby trochu mäsového vývaru.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus