Martinské guľky

  autor   2233x

Suroviny:

800 g bravčového stehna (alebo pleca)
250 g slaniny
1700 g listov kyslej kapusty
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Bravčové mäso nakrájame na malé kocky. Podobne nakrájame i slaninu (môž byť aj údená bez kož), osolíme, okoreníme, opaprikujeme a premiešame. Z kapustných listov vyrežme hrubé časti, do každého z nich vložíme 4 až 5 kúskov mäsa a slaniny a zvinieme. Kapustné guľky poukladáme do hrnca, medzi ne položíme kúsky slaniny, podlejeme teplou vodou a dusíme na miernom ohni. Podávame s varenými zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus