Mäso zapekané po bosniacky

  autor   2248x

Suroviny:

600 g hovädzieho mäsa bez kosti
100 g údeného bôčika
200 ml bieleho vína
750 g zemiakov
250 g koreňovej zeleniny (mrkva
zeler
petržlen)
2 cibule
4 strúčiky cesnaku
400 ml vývaru (instant)
olej
petržlenová vňať
kôpor
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Spolu s bôčikom ho upečieme v rozpálenom oleji. Do hlbokého - najlepšie kameninového - pekáča naukladáme striedavo vrstvy mäsa, plátky zeleniny, cibule, cesnaku a na kocky nakrájané zemiaky. Posypme soľou a mletým korením. Zalejeme vývarom a vínom, posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou a kôprom. Pečieme prikryté v stredne vyhriatej rúre asi 3 až 4 hodiny. Podávame s chlebom alebo so zeleninovým šalátom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus