Mäsová misa

  autor   2709x

Suroviny:

200 g predného hovädzieho mäsa
40 g slaniny
200 g baranieho mäsa
malé kurča
100 g cesnakovej klobásy
100 g podhrdliny
2 plátky slaniny
100 g kapusty
100 g zeleru
1 mrkva
100 g cíceru z konzervy
1 zelená a 1 červená paprika
4 zemiaky
1 cibuľa
500 ml mäsového vývaru
trocha cukru
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Všetky druhy mäsa očistíme, dáme do veľkého hrnca, zalejeme asi 2000 ml vody a varíme. Postupne pridáme očistenú cibuľu, očistený zeler vcelku, očistenú mrkvu, nakrájanú na kolieska a rozštvrtenú kapustu, všetko osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a pomaly uvaríme domäkka (asi 60 až 90 minút). 15 minút pred koncom varenia pridáme očistené zemiaky, cesnakovú klobásu, cícer z konzervy (nahradíme hrachom, ktorý však musíme predvariť) a zelenú i červenú papriku nakrájanú na rezance. Mäkké mäso postupne povyberáme z vývaru, nakrájame na rezy alebo porcie a uložíme na veľkú, zohriatu misu. Okolo mäsa rozložíme uvarenú zeleninu, všetko obložíme opečenou slaninou a posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Mäsový vývar môžme podať ako polievku.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus