Mäsová musaka

  autor   4323x

Postup:

Pripravujeme ju z hovädzieho, teľacieho a bravčového mäsa (z každého druhu približne rovnaký diel). Mäso pomelieme, osolíme, okoreníme a dusíme na masti spolu s cibuľou nakrájanou nadrobno. Medzitým uvaríme olúpané zemiaky do polomäkka. Z masla a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku. Zalejeme ju hovädzím vývarom, dobre rozšľaháme a okoreníme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Olúpané baklažány a tvrdé paradajky nakrájame na kolieska. Do pekáča vymasteného masťou postupne poukladáme udusené mäso, napoly uvarené zemiaky, nakrájanú zeleninu a všetko zalejeme omáčkou pripravenou zo zápražky. Povrch husto posypeme nastrúhaným syrom a pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 30 minút. Podávame s chlebom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus