 
   
             Dusanko
  Dusanko  
             2838x
2838x
            
                600 g rozličného mäsa pomletého spolu so 100 g šunky
 100 g čerstvých húb
 1 vajce
 maslo na vymastenie plechu
 1 vajce na potretie
 tvrdý syr
 niekoľko lyžíc kyslej smotany
 200 g masla
 1 cibuľa
 275 g hladkej múky
 zelená petržlenová vňať
 mleté biele korenie
 soľ.
            
                 Z múky
 zo soli
 z masla
 vajca a kyslej smotany vypracujeme hladké cesto
 ktoré necháme odpočívať na chladnom mieste asi 1 hodinu. Potom ho vyvaľkáme na 2 posúchy
 jeden dáme na vymastený plech
 rozotrieme naň mäsovú plnku
 zakryjeme druhým posúchom
 povrch potrieme vajcom a v dobre vyhriatej rúre upečieme dozlata. Plnka: Na roztopenom masle podusíme očistené a nasekané huby
 pridáme mäso pomleté spolu so šunkou
 cibuľu nasekanú nadrobno a nasekanú zelenú petržlenovú vňať
 všetko osolíme
 okoreníme
 primiešame nastrúhaný syr a spolu krátko opečieme. Podávame horúce.
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.