Mäsová roláda

  autor   4807x

Suroviny:

4 plátky hovädzieho mäsa po 150 g
8 plátkov slaniny
125 ml červeného vína
2 až 3 lyžice maizeny
1 viazanička zeleniny do polievky
4 zavárané uhorky
3 cibule
4 čajové lyžičky horčice
4 lyžice oleja
250 ml mäsového vývaru (vody)
sušený tymian
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Plátky mäsa umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Každý potrieme lyžicou horčice a položíme naň 2 plátky slaniny. Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Zavárané uhorky vodorovne nakrájame na plátky. Cibuľu a uhorky rozdelíme na mäso a všetko posypeme trochou sušeného tymianu. Kraje mäsových plátkov zahneme dovnútra, aby sa plnka pri rolovaní nedostala von. Potom ich z užšej strany zrolujeme. Rolády upevníme kovovou ihlicou (alebo previažme kuchynskou niťou). Zeleninu do polievky očistíme, umyjeme a nakrájame. V pekáči zohrejeme olej. Po dve rolády opečieme z každej strany na prudkom ohni dohneda. Pridáme zeleninu a krátko spolu podusíme. Do pekáče vložíme všetky opečené rolády, zeleninu, podlejeme horúcim vývarom a vínom. Prikryté na minime dusíme 90 minút. Rolády z pekáča vyberieme, výpek precedíme cez sito do čistého hrnca a pretlačíme doň zeleninu. Necháme zovrieť a zahustíme maizenou, ktorú sme rozšľahali s trochou chladnej vody. Podľa potreby okoreníme a osolíme. Podávame s varenými zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus