Mäsové fondue vo vývare

  autor   3491x

Suroviny:

300 g hovädzieho pleca
500 g hovädziny (nožičky)
300 g bravčových rezňov
3 rozsekané hovädzie kosti
250 g kuracích pečení
2 špikové kosti
1 zväzok polievkovej zeleniny
5 zrniek bieleho korenia
mleté čierne korenie
1500 ml slanej vody
soľ.

Postup:

Zeleninu očistíme, umyjeme, nahrubo nakrájame. Nožičky, hovädzie kosti a špikové kosti umyjeme. Spolu s polievkovou zeleninou dáme všetko do osolenej vody. Pridáme korenie, vodu a pomaly privedieme do varu, zoberieme penu, necháme variť na strednom plameni asi 2 hodiny (z času na čas prípadne znova pozbierame penu). Vývar prelejeme cez sito do hrnca na fondue, znova dobre osolíme a korením dochutíme. Mäso umyjeme, prípadne odstránime šľachy z kuracích pečení, mäso nakrájame na približne 2 cm kúsky, uložíme na misu. Podľa ľubovôle napichujeme na vidličky po 1 až 2 kúskoch mäsa, varíme vo vývare. Podávame s jablkovo - figovým čatní, marhuľovou omáčkou s karí, sladkokyslou jablkovou omáčkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus