Mäsové gule na karí

  autor   2256x

Suroviny:

500 g baranieho mäsa
1 vajce
1 sušená chilli paprička
1 čerstvá feferónka
200 g tvrdého chleba
2 lyžice oleja
1000 ml mäsového vývaru
2 cibule
pol čajovej lyžičky práškového cukru
1 čajová lyžička mletého ďumbieru
na hrot noža škorice
trocha kardamónu
trocha kurkumy a rasce
1 čajová lyžička koriandra
1 čajová lyžička karí
3 klinčeky
2 čajové lyžičky nastrúhaného čerstvého kokosu
soľ.

Postup:

Mäso zbavíme tuku, odblaníme a dva razy pomelieme. Pridáme nastrúhaný tvrdý chlieb, mletú chilli papričku, vajce, ďumbier, škoricu, kardamón a soľ. Všetko spolu dobre premiešame a necháme odležať v chlade asi 1 hodinu. Do mäsového vývaru pridáme nakrájanú cibuľu opražnú na oleji, nasekanú čerstvú feferónku, kurkumu, rascu, koriander, karí a klinčeky, podľa chuti osolíme, osladíme a varíme. Do vriaceho vložíme guľky sformované z mäsovej zmesi a varíme asi 15 minút. Podávame posypané nastrúhaným čerstvým kokosom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus