Mäsové guľky v sladkokyslej omáčke

  autor   2402x

Suroviny:

250 g baranieho mäsa
5 vajec
20 g masla
100 g šošovice
6 až 8 sušených sliviek
1 lyžica hrozienok
1 lyžica olúpaných nasekaných mandlí
2 cibule
50 ml oleja
300 ml mäsového vývaru
1 lyžica octu
šťava z 3 citrónov
100 g práškového cukru
na hrot noža pomletého klinčeka
kardamónu
škorice a šafranu
soľ.

Postup:

Mäso nakrájame na kocky, trochu zalejeme vodou, pridáme šošovicu, soľ, všetky koreniny a uvaríme domäkka (asi 1 hodinu). Potom zmes precedíme a vývar odložíme. Mäso a šošovicu pomelieme. 4 vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a nasekáme. Odkôstkované sušené slivky a umyté hrozienka nasekáme, zmiešame s uvarenými nasekanými vajciami, pridáme surové vajce, nasekané mandle a všetko premiešame s pomletým mäsom a šošovicou. Zo zmesi sformujeme guľky, ktoré opečieme na rozpálenom oleji. Mäsový vývar, ocot, citrónovú šťavu, cukor a štvrtinu z odložného vývaru, v ktorom sa varilo mäso so šošovicou, premiešame, trocha povaríme a podľa chuti osolíme. Do omáčky vložíme opečené guľky a trocha zohrejeme. Podávame s ryžou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus