Melónový sorbet

  autor   2933x

Suroviny:

1 zelený alebo ananásový melón
200 g malín
200 g hrozna
1 bielok
šľahačka a ovocie na ozdobenie
200 g práškového cukru
šťava z 1 citróna.

Postup:

Práškový cukor prevaríme s trochou vody na hustý sirup, ktorý necháme vychladnúť. Z melóna odkrojíme vÅ•šok, vyberieme jadrá a dužinu, ktorú v mixéri rozmiešame na kašu. Potom do kaše zamiešame citrónovú šťavu spolu s cukrovým sirupom a zľahka primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielka. Zmes vlejeme do nádoby na výrobu kockového ľadu a dáme zmrznúť do mrazničky. Maliny a bobule hrozna obalíme práškovým cukrom a takisto dáme asi na pol hodiny do mrazničky. Tesne pred podávaním zmiešame zmrazené maliny a hrozno s ľadovými melónovými kockami alebo guľôčkami, zmesou naplníme vydlabané vnútro melóna a povrch ozdobíme šľahačkou a ovocím.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus