Miešaná strukovinová polievka

  autor   3112x

Suroviny:

200 g miešaných strukovín (hrach
šošovica
fazuľa)
100 g koreňovej zeleniny (mrkva
zeler
petržlen)
30 g masti
4 mladé póry
30 g hladkej múky
40 g krúp
čierny chlieb
1200 ml vody
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie.

Postup:

Deň vopred si namočíme strukoviny do vody. Na druhý deň pridáme očistenú mrkvu, petržlen a zeler. Uvaríme domäkka a rozmixujeme, alebo pretrieme cez sito. Z masti, nakrájaných pórov a múky pripravíme zápražku, ktorú zamiešame do polievky. Pridáme krúpy, mleté čierne korenie a uvaríme domäkka. Dochutíme nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou. Podávame s malými opražnými kockami čierneho chleba.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus