Minestrone

  autor   6608x

Suroviny:

1 lyžica masla (alebo olivového oleja)
30 g veľkej suchej fazule
1200 ml mäsového vývaru
80 g cestovín
1 cukina
1 karotka
1 zelerová hľuza
2 paradajky
pol hlávky kelu
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 malý zemiak
1 lyžica čerstvo nakrájanej bazalky
1 čajová lyžička paradajkového pretlaku
1 štipka cukru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Fazuľu cez noc namočíme do studenej vody. Necháme odkvapkať a v 500 ml mäsového vývaru varíme pri výkone 490 W 10 minút. Cukinu, karotku a zeler očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Kel umyjeme a nakrájame na rezance. Paradajky obaríme, olúpeme, odstránime stopku a zrnká a nakrájame nadrobno. Cibuľu a cesnak olúpeme a nasekáme. Pridáme 4 lyžice mäsového vývaru a maslo alebo olej a vo veľkej hlbokej nádobe všetko spolu dusíme prikryté 2 minúty pri výkone 600 W. Pridáme paradajky, bazalku, paradajkový pretlak a zvyšný vývar a varíme ďalších 10 minút pri výkone 600 W. Zemiak očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky. Spolu s cestovinami pridáme do polievky a 15 minút varíme pri výkone 600 W. Ochutíme soľou, čiernym korením a cukrom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus