Misa z dvojakých rýb s omáčkou z citróna a Ä

  autor   2165x

Suroviny:

750 g čerstvého filé z lososa
2 plátky údeného lososa
4 filé z platesy
3 bielky
380 ml šľahačky
maslo na vymastenie misy
mleté čierne korenie
soľ. Omáčka: 175 g chladného neslaného masla
1 citrón
1 mexický citrón
2 lyžice šľahačky
3 až 5 stoniek petržlenovej vňate
2 cm kúsok čerstvého koreňa ďumbiera.

Postup:

Kúsky lososa dáme do mixéra a najemno vymixujeme. Postupne pridávame bielky, soľ a korenie. Preložíme do vhodnej misy. Misu dáme do vody s ľadom. Smotanu pridávame po častiach a dobre premiešame. V rajnici necháme zovrieť vodu. Dáme do nej kúsok peny, povaríme 2 až 3 minúty. Zmes osolíme, okoreníme a necháme chladiť. Kameninovú misu a pokrievku vymastíme roztopeným maslom. Poukladáme do nej naprieč 6 kúskov platesy kožou dovnútra. Zvyšné prúžky platesy zabalíme do plátkov údeného lososa, pričom konce stočíme. Rolku z údeného lososa a platesy položíme do misy a prikryjeme tretinou peny z lososa. Potom uložíme druhú rolku. Naložíme zbytok peny, uhladíme. Konce prúžkov z platesy prehneme navrch, penu popritláčame. Misku zakryjeme pokrievkou a položíme na plech, do ktorého nalejeme horúcu vodu. Pečieme asi 1 a pol hodiny. V panvici necháme zovrieť vodu a pridáme do nej rezančeky z citrónovej kôry. Povaríme asi 2 minúty, necháme odtiecť na site. Do citrónovej šťavy pridáme ďumbier, šľahačku, maslo nakrájané na kocky, pričom stále miešame. Nakoniec do omáčky pridáme petržlenovú vňať, kôru z citróna, citrónovú šťavu z mexického citróna, šťavu z pečenia (15 až 20 ml) a dochutíme. Obsah misky vyklopíme a nakrájame na 2 cm plátky. Podávame s cestovinami alebo varenými zemiakmi a s omáčkou tak, ž striedame kúsok zabalený do platesy s kúskom nezabaleným.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus