Mleté maslové guľky z teľacieho mäsa

  autor   2376x

Suroviny:

400 g teľacieho mäsa
2 vajcia
1 čajová lyžička masla
mlieko
1 cibuľa
1 žmľa
tuk na vyprážanie
strúhanka
citrónová šťava
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme, odblaníme, nakrájame a pomelieme spolu so žmľou, ktorú sme navlhčili mliekom. Pridáme nadrobno nakrájané maslo, nakrájanú cibuľu, vyšľahané vajcia, petržlenovú vňať, korenie, soľ a podľa potreby strúhanku. Všetko dobre premiešame. Zo vzniknutej zmesi sformujeme menšie guľky, ktoré obalíme preosiatou strúhankou a pomaly vypražíme v rozpálenom tuku. Vypražné guľky pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame so zemiakovou kašou a s čerstvou zeleninou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus