Mleté teľacie mäso v kapustných listoch

  autor   2518x

Suroviny:

400 g teľacieho mäsa
1 vajce
2 lyžice kečupu
8 listov z bielej hlávkovej kapusty
1 cibuľa
1 lyžica masti
mäsový vývar
mletá rasca
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso nakrájame a pomelieme spolu s cibuľou. Osolíme, okoreníme a pridáme rascu. Vmiešame vajce a dobre všetko premiešame. Kapustové listy vložíme na niekoľko minút do vriacej vody, precedíme a hlúbovité časti naklepeme. Listy naplníme pripravenou zmesou, zvinieme, uložíme do ohňovzdornej misy, pokvapkáme kečupom a roztopenou masťou, podlejeme mäsovým vývarom, prikryjeme a upečieme vo vyhriatej rúre. Počas pečenia podľa potreby podlievame vývarom. Podávame s opekanými zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus