Mliečny guláš

  autor   2169x

Suroviny:

800 g bravčového pleca bez kostí
200 g čerstvých šampiňónov
750 ml mlieka
3 cibule
3 strúčiky cesnaku
6 lyžíc bravčovej masti
pol zväzku petržlenovej vňate
vegeta
lyžica rozmarínu
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Masť rozpálime v hrnci, pridáme cesnak rozotretý so soľou a krátko opražíme. Pridáme mäso a krátko ho opečieme zo všetkých strán. Cibuľu nakrájame na tenké plátky, pridáme k mäsu a spolu opražíme. Pridáme očistené, umyté šampiňóny a zalejeme horúcim mliekom. Primiešame nasekaný rozmarín, prikryjeme a varíme na miernom ohni asi 70 minút. Potom hrniec odkryjeme a na prudkom ohni za stáleho miešania varíme tak dlho, až kým sa nevytvorí hustá omáčka. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a vegetou. Podávame posypané nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus