Moderné fondue

  autor   4589x

Suroviny:

800 g hovädziny (zo stehna)
250 ml suchého bieleho vína
4 lyžice suchého sherry
2 lyžice masla (alebo margarínu)
2 lyžice rastlinného oleja
2 lyžice sójovej omáčky
1 cibuľa
1 cesnak
750 ml slepačieho vývaru.

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky. Olej zmiešame so sójovou omáčkou a sherry. Mäso v tom poobraciame a necháme odležať asi 3 hodiny. Potom ho poukladáme do misiek. Maslo alebo margarín rozpustíme. Cibuľu a cesnak nakrájame na kocky. Udusíme ich do sklovita, prilejeme slepačí vývar a víno. Privedieme do varu, necháme variť asi 10 minút. Prelejeme cez sito do hrnca na fondue, necháme slabo vrieť na variči. Mäso napichujeme na vidličky a ovaríme vo vývare. Podávame s bielym chlebom, kyslou uhorkou, surovou paradajkovou omáčkou, brusnicovou šľahačkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus