Moravské mäso

  autor   3803x

Postup:

Tenké úhľadné kusy odležaného nasoleného bravčového mäsa bez kostí a koží zavesíme, po vymočení v teplej vode, do udiarne. Zvyčajne údime s iným mäsom a podľa potreby farbíme krvou. Mäso údime tak, aby sa dalo používať bez ďalšieho dovárania. Ak údime len samotné mäso, po oschnutí povrchu začneme kúriť silnejšie a mäso sfarbíme krvou, do ktorej sme dali dostatočné množstvo rozotretého cesnaku. Potom ho vložíme opäť do udiarne. Takto farbíme ešte asi 2 krát. Dbáme na to, aby sa mäso údilo rýchlo, ale nekvapkalo. Tým dosiahneme, ž je mäso mäkké, veľmi šťavnaté a nestratí veľmi na hmotnosti.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus