Moravské rezne

  autor   3517x

Suroviny:

400 g bravčového mäsa zo stehna (alebo karé bez kosti)
50 g šunky
50 g údenej slaniny
2 vajcia
tuk na vyprážanie
citrónová šťava
soľ. Cestíčko: 1 vajce
60 g hladkej múky
mlieko
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na rezne. Naklepeme a osolíme. Slaninu nakrájame na malé kúsky a rozškvaríme. Pridáme šunku, ktorú sme nakrájali na tenké pásiky. Opražíme, zalejeme vyšľahanými vajciami, osolíme a za stáleho miešania necháme stuhnúť. Vzniknutou plnkou potrieme rezne, preložíme ich napoly a okraje spojíme ihlicami. Obalíme ich pripraveným cestíčkom a vypražíme. Potom ich pokvapkáme citrónovou šťavou. Cestíčko: Vajce, múku a soľ vymiešame a podľa potreby pridáme mlieko. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovou oblohou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus