Morčací guľáš s klobásou a zeleninou

  autor   3157x

Suroviny:

1000 g morčacích pÅ•s
1 pár kvalitnej klobásy
l20 ml kyslej smotany
150 g karfiolu
1 zelená paprika
500 g čerstvej červenej papriky
150 ml oleja
500 ml svetlého piva
750 ml mäsového vývaru (instant)
250 g cibule
4 strúčiky cesnaku
1 lyžica múky
majorán
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Morčacie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame. Papriku umyjeme, očistíme, vyberieme jadrovník a nakrájame na malé kocky. Nakrájanú cibuľu a papriku opečieme na oleji, zalejeme pivom a necháme variť, pokým paprika nezmäkne (5 až 8 minút). Papriku a cibuľu pomixujeme, dáme naspäť do hrnca, zalejeme vývarom a pridáme mäso. Okoreníme soľou, korením, majoránom a očistenými, pretlačenými strúčikmi cesnaku. Odkryté na miernom plameni varíme asi 30 minút. Medzitým umyjeme karfiol, rozoberieme ho na ružičky, zelenú papriku očistíme a nakrájame. Oddelene krátko povaríme vo vriacej slanej vode (6 minút). Zlejeme a na sitku necháme odkvapkať. Klobásu nakrájame na hrubšie kolieska. Mäso malým sitkom vyberieme z omáčky a odložíme na teplé miesto. V smotane rozmiešame jednu lyžicu múky a primiešame ju do guláša. Za stáleho miešania varíme na miernom plameni 4 minúty, potom pridáme mäso, zeleninu, klobásu a zohrejeme. Podávame s rožkami a šalátom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus