Morčací rezeň vo vínovom cestíčku

  autor   4019x

Suroviny:

600 g morčacích rezňov
80 g šunky
80 g syra eidam
4 vajcia
100 ml mlieka
100 ml bieleho vína
200 g marhuľového (alebo broskyňového) kompótu
60 g čerešňového kompótu
120 g hladkej múky
olej na vyprážanie
petržlenová vňať
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme, narežme na 4 plátky. Naklepeme, osolíme, položíme naň plátok šunky, plátok syra, odkôstkovanú marhuľu a čerešňu. Rezeň preložíme, okraje naklepaním spojíme a obalíme vo vínovom cestíčku. Vínové cestíčko: V mlieku rozmiešame vajcia, víno, múku, petržlenovú vňať a soľ. Rezeň vypražíme v rozpálenom oleji. Podávame s ryžou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus