Morený hovädzí jazyk

  autor   2696x

Suroviny:

1 hovädzí jazyk
pol cibule
200 ml octu
2 strúčiky cesnaku
pol lyžice koriandra
pol lyžice bieleho korenia
4 bobkové listy
10 zÅ•n čierneho korenia
soľ.

Postup:

Hovädzí jazyk potrieme nitritovou soľou, koriandrom a mletým bielym korením. Pripravíme moridlo z vody, octu, bobkového listu, celého korenia a z cibule nakrájanej na kolieska. Moridlo prevaríme a vložíme doň jazyk. Nádobu odložíme na chladné miesto a denne 1 až 2 krát obrátime. V moridle môž jazyk stáť 8 až 10 dní. Potom ho uvaríme vo vode, do ktorej dáme trochu jedlej sódy. Uvarený jazyk dáme rýchlo do studenej vody a stiahneme sliznicu. Potom ho nakrájame na plátky.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus