Moriak plnený mäsom a šampiňónmi

  autor   2770x

Suroviny:

1 moriak (3000 až 4000 g)
2 lyžice oleja
soľ. Plnka : 250 g bravčového mäsa
200 g šampiňónov
50 ml mlieka
1 vajce
3 žmle
2 cibule
2 lyžice oleja
mleté čierne korenie
strúhanka
soľ.

Postup:

Moriaka znútra i zvonku osolíme, naplníme plnkou a zašijeme. Vložíme do pekáča, pridáme olej a podlejeme. Pečieme najprv prikrytého a potom ho odkryjeme. Počas pečenia podľa potreby podlievame a polievame výpekom. Plnka: Mäso pomelieme. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na plátky nakrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme a podusíme. Pridáme pomleté mäso a opražíme. Necháme vychladnúť, pridáme vajce, nakrájané a mliekom navlhčené žmle, podľa potreby strúhanku a všetko spolu dobre premiešame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus