Moro di Venezia

  autor   3416x

Suroviny:

3 vajcia
100 g masla
250 g cukru
soľ
lyžička vanilkového cukru
400 g čokoládovej polevy
250 ml mlieka
240 g múky
lyžička prášku do pečiva
maslo na vymastenie formy

Postup:

Rúru predhrejeme na 150 C. Z vajíčok oddelíme žĺtky a z nich spolu s maslom , štipkou soli a vanilkovým cukrom ručným šľahačom vyšľaháme krém. 150g čokoládovej polevy rozpustíme v horúcej vode. Necháme schladiť a zmiešame za občasného prilievania mlieka s krémom. Z bielkov a zvyšku cukru ušľaháme sneh. Do čokoládového krému opatrne dáme 1/3 bielkového snehu, múku a prášok do pečiva preosejeme a opatrne vmiesime so zvyšným bielkovým snehom do krému. Formu vymastíme, naplníme cestom a pečieme asi 90 minút v trúbe. Múčnik necháme vychladnúť a vyberieme z formy. 200 g čokoládovej polevy rozpustíme v horúcej vode a polejeme ním vrch múčniku. Zvyšok čokoládovej polevy na hrubšom strúhadle nastrúhame na múčnik a vločky sa prichytia na ešte vlhkú polevu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus