Morské fondue

  autor   2754x

Suroviny:

400 g filé z kambaly
150 g mrazených krabov
250 g mladého špenátu
šťava z 1 citróna
1000 ml rastlinného oleja.

Postup:

Filé z kambaly opláchneme pod tečúcou studenou vodou, osušíme a nakrájame asi na 3 centimetrové kúsky. Kraby necháme rozmraziť pri izbovej teplote. Kambalu a kraby pokvapkáme šťavou z citróna, necháme asi 15 minút stáť a osušíme. Špenát očistíme, umyjeme, prelejeme vriacou vodou a osušíme. Do každého listu špenátu zabalíme po kúsku kambaly a kraba. Napichneme na drevené alebo kovové ražníky, pripravíme na misky. V hrnci na fondue rozpálime olej. Hrniec postavíme na varič a rybie ražníky vyprážame v horúcom tuku. Podávame so sypkou varenou ryžou alebo bielym chlebom, ľadovým šalátom, kečupovou šľahačkou, zelenou omáčkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus