Mozaiková lahôdka (prekladané teľacie mäso)

  autor   2387x

Suroviny:

700 g teľacieho mäsa
800 g údenej bravčovej krkovičky
250 g slaniny
250 g aspiku
250 g masla
sardelová pasta
3 vajcia
citrón
zelená petržlenová vňať
soľ.

Postup:

Teľaciu hruď, teľacie stehno a údenú bravčovú krkovičku vykostíme a nakrájame na tenké väčšie rezne. Sardelovú pastu vymiešame s maslom. Vajcia uvaríme natvrdo a olúpeme. Pekáč vyložíme veľkými tenkými plátkami slaniny, na ne rozložíme nakrájané teľacie mäso, rozotrieme trochu sardelového masla, pridáme plátky údenej krkovičky, opäť sardelové maslo, vajcia uvarené natvrdo uložíme vcelku, teľacie mäso, sardelové maslo, údené mäso a nakoniec rozložíme drievka, prikryjeme a zaťažíme. Pekáč vložíme do väčšieho hrnca s vriacou vodou a varíme pomaly asi 2 hodiny. Uvarené zaťažné mäso v pekáči dáme na studené miesto alebo na ľad. Na druhý deň obsah vyklopíme, nakrájame, naukladáme na misu, ozdobíme aspikom, nakrájaným citrónom a zelenou petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus