Mozaikové hovädzie mäso

  autor   2728x

Postup:

Veľký rezeň z hovädzieho mäsa naklepeme, osolíme a posypeme mletým čiernym korením, potrieme mletým teľacím mäsom (môž byť i bravčové) a pozdĺžne vedľa seba naukladáme natvrdo uvarené a olúpané vajcia (tie robia mozaiku). Mäso pokropíme roztopenou masťou, zvinieme, previažme a pečieme za stáleho podlievania na nakrájanej opražnej cibuli. Keď je mäso mäkké, šťavu poprášime múkou a zalejeme kyslou smotanou. Môžme pridať aj niekoľko kvapiek citrónu. Podávame s makarónmi, nakrájané na tenké kolieska a poliate šťavou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus