Mramorované vajcia

  autor   2994x

Suroviny:

8 vajec
2 lyžice tmavej sójovej omáčky
2 lyžice svetlej sójovej omáčky
3 lyžice čajových lístkov
2 cm škoricovej kôry
3 hviezdičky anízu.

Postup:

Vajcia varíme natvrdo asi 10 minút. Osušíme ich a rýchle ochladíme ponorením do studenej vody. Škrupinu každého vajca naklepeme zadnou stranou lyžice, až je celá pokrytá prasklinami. Uvedieme do varu také množstvo vody, aby vajcia boli ponorené. Pridáme čajové lístky, škoricu, hviezdičky anízu, sójovú omáčku a zamiešame. Vložíme vajcia a necháme pomaly variť na miernom plameni najmenej asi 1 hodinu. Necháme vychladnúť a pred podávaním ich olúpeme.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus