Mrkvová torta

  autor   4378x

Suroviny:

6 vajec
2 lyžice ovocného likéru
100 g vlašských orechov
200 g práškového cukru
40 g polohrubej múky
1 lyžica citrónovej šťavy
260 g uvarenej mrkvy
mletá škorica
80 g strúhanky
pol balíčka prášku do pečiva. Citrónová poleva: 2 lyžice mlieka
200 g práškového cukru
1 lyžica citrónovej šťavy.

Postup:

Žĺtky vymiešame s dvoma tretinami cukru, mletou škoricou a citrónovou šťavou do peny. Potom postupne za stáleho miešania pridáme uvarenú nastrúhanú mrkvu. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov a zo zvyšného cukru, pomleté orechy, strúhanku, múku, likér a prášok do pečiva. Cesto dáme do tortovej formy vymastenej tukom a vysypanej múkou. Vložíme do vyhriatej rúry, po asi 15 minútach teplotu rúry znížime a tortu dopečieme. Upečenú a vychladnutú tortu polejeme citrónovou polevou. Citrónová poleva: Preosiaty cukor premiešame s vriacim mliekom, postupne pridáme citrónovú šťavu a vymiešame dohladka.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus