Musaka z bravčového mäsa

  autor   2267x

Suroviny:

400 g bravčového pleca
60 g ementálu
2 lyžice kyslej lahôdkovej smotany
2 vajcia
2 lyžice mlieka
2 paradajky
3 zeleninové papriky
1 lyžica paradajkového pretlaku
1 cibuľa
40 g masti (oleja)
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na masti. Pridáme mäso, osolíme, okoreníme, vložíme zeleninové papriky, olúpané paradajky nakrájané na plátky a paradajkový pretlak. Podlejeme a udusíme domäkka. Vajcia rozšľaháme s mliekom a nastrúhaným ementálom, zalejeme mäso a zapečieme vo vyhriatej rúre. Napokon pokvapkáme smotanou a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame s dusenou ryžou a s hranolkami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus