Nadstavovaná zemiaková kaša

  autor   2914x

Suroviny:

800 g zemiakov
200 ml mlieka
150 g krúp
1 lyžica masti
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
rasca
majorán
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode spolu s rascou. Precedíme, roztlačíme a zalejeme horúcim mliekom. Vymiešame na kašu. Pridáme precedené krúpy, ktoré sme osobitne uvarili s polovicou masti v slanej vode. Primiešame rozotretý cesnak, majorán, korenie a soľ. Hotovú kašu polejeme nakrájanou cibuľou, ktorú sme opražili v zvyšnej rozpálenej masti.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus