Nadýchaná zemiaková kaša

  autor   9415x

Suroviny:

1500 g zemiakov
2 cibule
250 ml mlieka
štipka strúhaného muškátového orieška
125 g masla
soľ.

Postup:

Zemiaky očistíme, nakrájame a varíme 20 minút v osolenej vode. Cibuľu očistíme a nakrájame na plátky. Zemiaky zlejeme, necháme v hrnci, kým sa neodparí zvyšná tekutina. Popučíme, pridáme maslo, zalejeme horúcim mliekom a dobre vymiešame. Ochutíme soľou a muškátovým orieškom. Cibuľové prstienky opražíme na zvyšnom masle a ozdobíme zemiakovú kašu. Môžme podávať aj s volským okom ako samostatné jedlo.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus