Námornícky hrniec

  autor   2202x

Suroviny:

750 g hovädzieho mäsa
750 g zemiakov
2 cibule
zelená petržlenová vňať
2 bobkové listy
1 klinček
6 zrniek čierneho korenia
soľ.

Postup:

Zemiaky a cibuľu očistíme a nakrájame na kocky. Mäso umyjeme, nakrájame na kocky a varíme vo vode, pričom penu z povrchu často zberáme. Po chvíli varenia pridáme zemiaky s cibuľou a vývar osolíme. Bobkové listy, zrnká čierneho korenia a klinček dáme do pórovitého vrecúška, ktoré previažme niťou, prichytíme o uško pokrievky, vložíme do vývaru, prikryjeme a varíme asi 2 hodiny. Jedlo je uvarené, keď sú zemiaky, cibuľa a mäso úplne mäkké, až rozvarené. Potom koreniny vo vrecúšku vyberieme z vývaru, zmes prelejeme do hlbokej misy a posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Na lodiach sa k tomuto jedlu podáva cvikla v octovom náleve a chlieb s maslom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus