Nátierka z bravčovej pečene

  autor   2134x

Suroviny:

300 g bravčovej pečene
2 natvrdo uvarené žĺtky
1 lyžica nastrúhaného tvrdého syra
50 g rastlinného nátierkového masla
2 lyžice kečupu
2 sladkokyslé uhorky
1 cibuľa
rastlinný olej
nadrobno nasekaná petržlenová vňať
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Bravčovú pečeň umyjeme a nakrájame. Cibuľu nadrobno nasekáme a speníme na oleji. Potom pridáme umytú a nakrájanú pečeň. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a mletou červenou paprikou. Takto ochutenú pečeň za stáleho miešania opražíme. Opražnú odstavíme a necháme vychladnúť. Potom ju dáme do mixéra a pridáme vidličkou rozotreté natvrdo uvarené žĺtky, nakrájané uhorky, maslo, nastrúhaný syr a kečup. Dobre rozmixujeme. Natierame na plátky sendviča, ktoré sme nasucho opražili, alebo na pečivo či chlieb. Pred podávaním posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus