Nátierka z čiernej reďkovky

  autor   2331x

Suroviny:

2 trojuholníky syrokrému
3 väčšie čierne reďkovky
2 lyžice hustej smotany (alebo bieleho jogurtu)
150 g rastlinného nátierkového masla
1 čajová lyžička horčice
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.

Postup:

Do pripravenej misky dáme umytú, očistenú, nastrúhanú čiernu reďkovku, vidličkou rozotretý syrokrém, rastlinné nátierkové maslo, lyžičku horčice, smotanu, podľa chuti osolíme a všetko spolu vymiešame na hladkú nátierku. Nátierkou natierame chlieb alebo hrianky opražné nasucho. Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou. Ako posýpku na dochutenie môžme použiť aj nadrobno nastrúhanú čerstvú reďkovku.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus