Nátierka z hladkej sójovej múky

  autor   1536x

Suroviny:

200 g hladkej sójovej múky
sójová omáčka
2 lyžice rastlinného nátierkového masla
1 cibuľa
rastlinný olej
majoránka
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.

Postup:

Sójovú múku opražíme nasucho na miernom ohni. Potom ju zalejeme vodou tak, aby sme z nej pripravili kašu. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na rastlinnom oleji. Mimo ohňa pridáme majorán a sójovú kašu. Na miernom ohni povaríme tak, aby všetko zhustlo. Keď je kaša vychladnutá, vmiešame do nej 2 lyžice masla a podľa chuti trochu sójovej omáčky a soli. Všetko dôkladne vymiešame na hladkú nátierku. Nátierku natierame na chlieb, pečivo alebo hrianky. Pred podávaním posypeme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus