Nátierka z hovädzej sviečkovice

  autor   1450x

Suroviny:

300 g hovädzej sviečkovice
2 žĺtky
1 lyžica kremžskej horčice
1 nastrúhaná cibuľa
3 strúčiky cesnaku
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Čerstvú hovädziu sviečkovicu dobre umyjeme a osušíme. Potom ju dvakrát pomelieme na mäsovom mlynčeku a dáme do nádoby na prípravu nátierky. Pridáme čerstvé vajcové žĺtky, nastrúhanú cibuľu, kremžskú horčicu, rozotreté strúčiky cesnaku, podľa chuti soľ a trochu mletého čierneho korenia. Takto pripravené suroviny starostlivo premiešame na hladkú nátierku. Natierame hrianky opražné nasucho alebo plátky sendviča. Pred podávaním posypeme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus