Nátierka z mozočka

  autor   1461x

Suroviny:

200 g mozočka
30 g tvrdého nastrúhaného syra
1 čajová lyžička horčice
4 lyžice ochutenej majonézy
50 g rastlinného nátierkového masla
1 cibuľa
rastlinný olej
pol čajovej lyžičky citrónovej šťavy
nadrobno nasekaná petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Očistený a umytý mozoček udusíme na jemne nakrájanej cibuli, ktorú sme spenili na rastlinnom oleji. Podľa chuti osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a necháme vychladnúť. Do misky na vymiešanie nátierky dáme nátierkové maslo, horčicu, majonézu, tvrdý syr a citrónovú šťavu. Z týchto surovín vymiešame hladký nátierkový základ, do ktorého pridáme vychladnutý pretretý mozoček. Ešte raz všetko dôkladne premiešame. Natierame na chlieb, pečivo alebo hrianky. Pred podávaním posypeme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus