300 g teľacej pečene
4 lyžice nastrúhaného syra
4 žĺtky
4 lyžice ochutenej majonézy
2 lyžice jogurtu
4 čerstvé paradajky
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
rastlinný olej
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Umytú teľaciu pečeň nakrájame a opražíme na rastlinnom oleji na spenenej, nadrobno nakrájanej cibuli. Nakoniec ju podľa chuti osolíme, okoreníme trochou mletého čierneho korenia, vmiešame rozotretý cesnak a necháme vychladnúť. Vychladnutú pečeň pomelieme na mäsovom mlynčeku a dáme do misky na prípravu nátierky. Pridáme vidličkou rozotreté žĺtky, nastrúhaný syr, majonézu a jogurt. Všetko dobre premiešame na hladkú nátierku. Natierame na chlieb, pečivo alebo sendvič. Pred podávaním posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou a ozdobíme kolieskami čerstvých paradajok.
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.