Nátierka z údeného jazyka

  autor   1464x

Suroviny:

250 g údeného jazyka
2 sladkokyslé uhorky
1 nastrúhaná cibuľa
50 g rastlinného nátierkového masla
1 lyžica horčice
nadrobno nasekaný kôpor
soľ.

Postup:

Úený jazyk uvaríme, olúpeme a pomelieme na mlynčeku. Dáme do misky a pridáme maslo, horčicu, cibuľu, nastrúhané sladkokyslé uhorky a podľa chuti soľ. Všetko dôkladne premiešame. Nátierku natierame na chlieb, pečivo, sendvič alebo nasucho opražné hrianky. Pred podávaním posypeme nasekaným kôprom. Podľa chuti môžme k nátierke podávať aj nakrájané čerstvé paradajky, papriku alebo reďkovku.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus