Nátierka zo sleziny

  autor   1693x

Suroviny:

400 g sleziny (teľacej
bravčovej alebo hovädzej)
1 väčšia cibuľa
rastlinný olej
trochu mlieka na podliatie
mletý ďumbier
nadrobno nasekaná pažítka
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Slezinu umyjeme, očistíme, zbavíme blany a nožíkom naškrabeme na jemnú kašičku. Cibuľu nadrobno nasekáme a speníme na oleji. Pridáme slezinu naškrabanú na kašičku, podľa chuti okoreníme a dochutíme troškou mletého ďumbieru. Za stáleho miešania udusíme. Ak treba podlejeme trochou mlieka alebo vody. Nakoniec podľa chuti osolíme a ešte teplé natierame na chlieb alebo pečivo. Výborne chutí aj na hriankach. Pred podávaním posypeme nadrobno nasekanou pažítkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus