Nátierka zo sójového granulátu so sardelkou

  autor   1473x

Suroviny:

150 g sójového granulátu
1 čajová lyžička sardelovej pasty
2 lyžice droždia
2 vajcia
50 g nátierkového masla
1 cibuľa
rastlinný olej
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.

Postup:

Sójový granulát zalejeme vriacou vodou a necháme hodinu postáť. Precedíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na oleji. Pridáme pomletý granulát a za občasného miešania podusíme asi 10 minút. Potom pridáme droždie, necháme ho rozpustiť a vlejeme osolené rozšľahané vajcia. Keď sa zrazia, dáme nabok a za občasného miešania necháme vychladnúť. Na záver primiešame nátierkové maslo a lyžičku sardelovej pasty. Ešte trochu premiešame. Natierame na chlieb alebo pečivo a dochucujeme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus