Neapolská pizza

  autor   4895x

Suroviny:

100 ml mlieka
350 g polohrubej múky
1 konzerva sardiniek
150 g nastrúhaného ementálu
2 natvrdo uvarené vajcia
300 g paradajok
10 olív (sardel)
1 zeleninová paprika
20 g droždia
olej
tuk na vymastenie formy
oregano
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Z múky, droždia, soli a mlieka vymiesime hladké cesto, z ktorého sformujeme bochníky a necháme kysnúť na teplom mieste 2 až 3 hodiny. Potom cesto opäť vymiesime, rozvaľkáme na šírku formy, vložíme do vymastenej formy a potrieme olejom. Navrch uložíme očistené paradajky, ktoré sme nakrájali na osminky, sardinky, nakrájané vajcia, olivy a zeleninovú papriku nakrájanú na kolieska. Posypeme ementálom, okoreníme korením a oreganom, dosolíme a pečieme vo vyhriatej rúre.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus