Nepečená Mocca torta

  autor   3710x

Suroviny:

1 balíček detských piškót
100 ml silnej kávy
1 lyžica rumu
Krém: 250 ml smotany na šľahanie
1 stužovač šľahačky

3-4 lyžice práškového cukru
300 g lučiny alebo žervé
Na ozdobenie: nastrúhaná čokoláda

Postup:

Stužovač šľahačky rozmiešame v smotane a tú potom ušľaháme. Lučinu (žervé) vymiešame s cukrom a zjemníme ušľahanou šľahačkou. Piškóty namočíme do kávy zmiešanej s rumom a vyložíme nimi dno aj steny roztváracej tortovej formy. Vrstvu piškót pokryjeme časťou krému, ten prekryjeme vrstvou piškót namočených v káve a vrstvu potom potrieme zvyšným krémom. Tortu posypeme nastrúhanou čokoládou a dáme do chladničky stuhnúť a odležať.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus