Novgorodské karbonátky

  autor   2030x

Suroviny:

500 g hovädzieho mäsa bez kostí
1 cibuľa
polovica cibule na ozdobenie
2 krajce chleba
maslo na opekanie
mleté čierne korenie
soľ. Madeirská omáčka: 60 g masla
200 ml dezertného červeného vína typu madeira
3 paradajky
pol cibule
60 g hladkej múky
500 ml hovädzieho vývaru
zelená petržlenová vňať
kôpor
pažítka
trocha cukru
soľ.

Postup:

Pomleté hovädzie mäso, namočený a vytlačený chlieb, nasekanú a podusenú cibuľu spracujeme, osolíme, okoreníme a ešte premiešame. Zo zmesi sformujeme karbonátky, ktoré opečieme na rozpálenom masle z obidvoch strán asi 5 minút. Hotové upravíme na kovovú misu a ozdobíme podusenými prúžkami cibule. Madeirská omáčka: Maslo dáme na panvicu, necháme ho trocha zhnednúť, prisypeme múku a trocha ju opražíme. Potom pridáme nasekanú cibuľu, štvrťky paradajok, nasekanú zelenú petržlenovú vňať, kôpor a pažítku, všetko zalejeme vývarom z kostí a varíme. Keď sa polovica omáčky vyvarí, pretrieme ju cez sito, rozriedime vínom a podľa chuti osolíme a osladíme. Omáčku podávame osobitne v omáčniku.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus